Succesverhalen

Ervaring 17:  voedingsbegeleiding bij divertikels! December 2014

Ik was zelf al bewust bezig met mijn voeding en mijn levensstijl om mijn ‘kwaaltje’ divertikels – die soms tot diverticulitus kunnen leiden – onder controle te houden. In enkele gesprekken kreeg ik van Samira een heldere analyse, een duidelijk advies wat wel en wat niet te eten, en goede uitleg op mijn vragen, en nog een paar lekkere recepten. Blij dat ik langs geweest ben!


Ervaring 16: Cholesterol en gewicht in balans in nog geen jaar!!!! December 2014!

Ik kwam bij Samira omdat mijn cholesterol gehalte aan de hoge kant was. Met goede en deskundige tips voor een ander eetpatroon en haar positievereactie op goed bewegen is dit in nog geen jaar weer in balans gekomen. Verder ben ik zonder moeite vele kilo’s kwijtgeraakt. Een heel fijne bijkomstigheid! Het fijnste van de begeleiding van Samira is dat zij niet met een “belerend vingertje wijst”. De verantwoordelijkheid ligt bij jezelf, je moet vooral eten en doen waar je jezelf goed bij voelt en wat jij zelf lekker vindt. Maar wel verantwoord en bewust.Een gezonder leven moet je immers zelf je leven lang volhouden! De fijne ondersteuning van Samira heeft daar zeker bij geholpen. Bedankt!

Lilian, Amsterdam


Ervaring 15: Maag- darm klachten, PDS! Succes gegarandeerd bij Samira!! December 2014

Ik heb al heel wat diëtistes versleten in mijn leven. Dus toen ik de diëtiste van Zeytoon i.v.m. met mijn recente maag- en darmklachten had benaderd, had ik niet al te hoge verwachtingen. Totdat ik mijn eerste afspraak maakte en mijn diëtiste thuis bij me kwam voor het eerste consult. Ze was betrokken, behulpzaam, Ik mocht alles vragen niets was te veel en ze is bovenal kundig. Heb heel veel fantastische tips gekregen om goed en gezond te eten. Dus ik raad iedereen aan als je in Amsterdam woont en je hebt een diëtiste nodig dan zit je bij Samira goed. Succes gegarandeerd!

Een zeer tevreden klant uit Amsterdam


Ervaring 14: Voedingsadvies bij COPD! Ik heb meer lucht; een regelrechte verademing!! September 2014

Ik ben inmiddels 64 jaar en heb COPD. Ik had al eens eerder een dieetadvies van een diëtist gehad. Jij bent de eerste die mij duidelijk heeft kunnen maken wat echt belangrijk is om de klachten, voortvloeiend uit COPD te verminderen.

Hoewel ik mij helaas niet altijd aan het goede en duidelijke dieet houd, is het dieet- en beweegadvies voor mij een enorme stimulans en goede leidraad. Ik ben niet alleen belangrijk vet rond de organen kwijtgeraakt maar heb(daardoor) ook meer lucht; een regelrechte verademing!

Hannie Walraven uit Amsterdam


Ervaring 13: Voedingsadvies bij een verhoogd cholesterolgehalte!  Mijn cholesterol is van 6.8 naar 4.8 in 4 weken zonder medicatie!  maart 2014

Na 4 weken het voedingsplan te volgen om mijn cholesterol omlaag te krijgen. Vandaag de test laten doen. De uitkomst van het totale cholesterol is 4,81. Er kon niet apart hoog en laag gemeten worden. Ik ben ontzettend blij verrast, dat het zo laag is in zo korte tijd. Het is haast niet te geloven dat het klopt, van 6,8 naar 4,81. Uw adviezen zijn dus duidelijk heel erg goed. Ik blijf er natuurlijk mee doorgaan. Het is een fantastisch resultaat. Ontzettend bedankt.

V. N uit Almere


Ervaring 12: Dankzij dietist Samira ben ik van mijn spijsverteringsklachten af! Januari 2014

Na jaren last te hebben van mijn spijsvertering, en ook al na uitgebreid medisch onderzoek zonder resultaat, ben ik geadviseerd om een diëtist te raadplegen. Ik ging naar Samira, diëtiste van Zeytoon, want die was in de buurt. Ik dacht dat ik al veel wist over voeding, maar Samira luisterde goed naar mijn verhaal en kwam met nieuwe ideeën om mijn problemen op te lossen, die echt hielpen. Nu weet ik waar ik moet zoeken als ik weer problemen heb, en hoe ik er mee om kan gaan. Ik ben zeer dankbaar voor haar inzichten.

Iris Maher uit Amsterdam


Ervaring 11: Samira heeft ons onze zin in gezond eten en koken weer teruggegeven! Januari 2014

Samira is een echte vakvrouw: degelijk en inspirerend tegelijk. Ze is innemend, en geeft op subtiele wijze adviezen en tips. Wat vertrouwen wekt, is dat zij zich baseert op goed gefundeerde informatie. Ze laat zich niet leiden door allerlei zweverige theorietjes en wil ook niet snel scoren. Ze stimuleert en prikkelt, zonder opdringerig te zijn. Als het nodig is, remt ze af. Het gaat haar om een blijvende verandering in de manier van kopen, koken en eten. Vanaf het allereerste moment voelden wij ons bij haar thuis. Mede door haar hebben we in minder dan een half jaar goede, realistische stappen gezet. En het allerbelangrijkste: ze heeft ons onze zin in gezond eten en koken weer teruggegeven. Kortom, we hebben er het volste vertrouwen in dat het ingezette veranderingsproces beklijft!

Joos & Henk uit Amsterdam


Ervaring 10: Ik ben niet alleen van mijn overgewicht , maar ook van mijn maagproblemen en medicijnen af!! december 2013

Via mijn dochter ben ik in contact gekomen met Samira Gharagozloo, dietiste van Zeytoon. In eerste instantie ben ik bij haar gekomen om af te vallen.

Maar waar ik ook van afgekomen ben, dank zij haar, dat zijn mijn maagklachten, jaren lang liep ik hiervoor bij onze vorige huisarts die me doorverwees naar een gastro-enteroloogen diëtiste in Baarn, er werden van allerlei medicijnen en diëten voorgeschreven , niets hielp het leek alleen maar erger te worden. Ik had op een gegeven moment zoveel last van mijn maag. Dat mijn dochter Samira belde, dit was s’avonds buiten haar spreekuur, om haar te vragen of zij misschien een oplossing had waarmee mijn maag problemen zouden kunnen worden opgelost.

Samira gaf mij op een zeer vriendelijke manier aanwijzingen om mijn maag tot rust te laten komen, dat was diezelfde avond al goed merkbaar. Als het nu weer verkeerd gaat met mijn maag, weet ik meestal wat ik verkeerd gegeten heb. En denk ik aan de vriendelijke Samira die mij buiten haar werktijd een goede raad gaf.

Nu ben ik dus niet alleen van mijn overgewicht , maar ook van mijn maagproblemen en medicijnen af.

Met vriendelijke groet,

J.H Bruijnes


Ervaring 9: Begeleiding bij mijn sport! Mijn vetpercentage is flink gedaald en mijn spiermassa is gegroeid. Ik voel mij dankzij Samira stukken fitter. December 2013

In 2012/begin 2013 ben ik zonder enige aanwijsbare aanleiding ruim 5 kilo aangekomen en had ik veel last van lichamelijke klachten. Ik sportte minimaal 3 keer in de week fanatiek op redelijk niveau, snoepte vrijwel niet, maar mijn gewicht leek steeds hoger te worden. In juni 2013 heb ik besloten hulp te zoeken bij een diëtist in de hoop dat deze mij inzicht kon geven in mijn probleem en mij de tips kon geven om hier iets aan te doen. Ik woog op dat moment 73,1 kg (bij een lengte van 1.70m). Bij mijn intake heb ik meteen een voedingsadvies gekregen over wat ik het beste wel en niet kan eten. Verder heb ik een paar praktische aanwijzingen gekregen die erg goed van pas komen! Zo adviseerde Samira mij na het sporten juist te eten, iets wat ik bijvoorbeeld nooit deed. Zelfs voor de moeilijke zomermaanden had zij handige tips! Inmiddels zijn we 6 maanden verder en ben ik bijna 5 kilo kwijt! Het fijne is dat ik niet veel heb moeten veranderen in mijn voeding, maar dat vooral mijn eetpatroon/structuur is veranderd! Ik heb eigenlijk geen moment het gevoel gehad dat ik met een dieet bezig ben. Ik ben erg blij met hetgeen ik nu heb bereikt en heb er alle vertrouwen in dat ik dit vol kan houden. Mijn vetpercentage is flink gedaald en mijn spiermassa is gegroeid. Ik voel mij dankzij Samira stukken fitter.

Saskia uit Amsterdam


Ervaring 8: Dankzij dietist Samira voel ik mij weer lekker en fit! Ik heb ook geen last meer van eetbuien!!- september 2013

Het begon een jaar gelden ik woog 100.8 en ben 164 lang veel te zwaar dus. Nadat ik veel diëten had gedaan zoals Weight Watchers Eiwitdieet enz. kwam ik steeds weer aan, een echte jojo er dus! Ik zag een advertentie in de krant van een Afslankbattle. Dat hield in gezond eetpatroon en onder begeleiding sporten. Mijn geluk dat ik wel van sporten houd maar ik deed niks meer omdat ik nergens geen zin meer in had. Dankzij Samira besefte ik dat het helemaal niet moeilijk is. Ze gaf mij praktische tips zoals hoe ik lekker en gezond kon eten met weinig vet en snelle suikers!

Natuurlijk kreeg ik wel weer een dip en kwam weer 3.5 kilo aan. Daar baalde ik zo van dat we het besproken hebben en daar kwam uit dat ik het brood dieet mocht doen. Wel moest ik de andere dagen gewoon gezond eten en dat was dus het dieet wat bij mij paste. Ook goede tips kreeg ik zoals de goede en slecht koolhydraten en lijstjes met hoeveel calorieën ergens inzit. En af en toe eet ik wel wat lekkers en sport gemiddeld 3x per week. Dus je hoeft helemaal niet zo veel te sporten wat je vaak op tv ziet bij die programma’s.

Echt toppie Samira dankzij jouw voel ik mij weer lekker en fit! Ik heb ook geen last meer van eetbuien!

Het resultaat: ik weeg nu 90.5!!  BMI van 37,5 naar 33,6 en voel mij super en gaan gewoon door !

Groetjes Paula Gomes Braz


Ervaring 7 : Samira dietist geeft praktische tips voor moeilijke momenten – juli2013

Gedurende mijn jeugd ben ik altijd aan de zware kant geweest, maar de laatste paar jaren werd het steeds erger. Ik ben 23, 180 cm groot en was 118.2 kg zwaar. Niet gelukkig met mezelf had ik besloten de knop om te gooien en te gaan afvallen. Na een aantal mislukte pogingen om het zelf aan te pakken, heb ik besloten om professionele hulp te zoeken bij een diëtist en trainer.

Via mijn ouders ben ik terecht gekomen bij Samira en besloot ik om een intake te doen. Samira gaf mij een voedingsadvies en ik kreeg veel informatie over dingen die ik wel mocht eten en hoeveel. Ik kreeg een voedingspatroon waarbij ik eigenlijk nog wel gewoon mocht eten, maar een stuk minder als ik normaal deed. Daarnaast ben ik 3x per week naar de sportschool met een schema dat bestond uit veel cardio en wat kracht oefeningen.

Bij elke afspraak die ik met Samira had kwam ik terug met een aantal goede adviezen voor dingen waar ik moeite mee had. Vooral de periode voor het avond eten en ‘s avond laat had ik moeite mee.

Inmiddels is het 3 maanden later en ik weeg nu 105.5 kg, me BMI is 4 punten gedaald en me vetpercentage met 8%. Ik heb nog een lange weg te gaan naar mijn streefgewicht van rond de 85 kg, maar met de hulp die ik tot nu toe gekregen heb denk ik op een goede weg te zitten.

Matthijs uit Almere


Ervaring 6 : dietist Samira is creatief met eten en weet je te stimuleren! –   mei2013

Dankzij Samira heb ik geleerd hoe ik stap voor stap mijn eetpatroon kon aanpassen, door steeds kleine veranderingen toe te passen.  Daarnaast ben ik inmiddels al heel wat afgevallen en voel me stukken fitter.  Dit eetpatroon is mijn levensstijl geworden en ik zie het niet meer als een dieet, maar als een beter eetpatroon, gezonder voelen en nog steeds afvallen.  Ik verbaas me hoe creatief Samira omgaat met eten. Ze weet je te stimuleren om een lekkere gezonde maaltijd te maken en geeft me elke keer weer andere tips.  Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Enorm bedankt Samira.

Saskia uit Almere


Ervaring 5: Praktische tips van dietist Samira voor gezonde tussendoortjes – Feb 2013

Ik kom al heel lang bij een diëtiste, omdat ze veel kennis hebben over voeding en de steun die kan ik hard gebruiken. Inmiddels ben ik verhuisd en ben op zoek gegaan naar een nieuwe diëtiste in de buurt. Al snel bleek de praktijk van Samira  dicht bij te zijn. Ik  heb telefonisch contact gehad met de diëtiste en een afspraak gemaakt voor een intake. Tijdens het gesprek had ze het over ontbijtkoek als tussendoortje.  Ik dacht bij mezelf mag dat!! En vervolgens kreeg ik A-4 tjes mee met allemaal gezonde tussendoortjes die ik mag eten en veel informatie over gezond eten. Ik ging met een goed gevoel naar huis. Ik had bij de andere diëtiste nooit gehoord of horen zeggen dat een tussendoortje mag en dat was juist net het gene wat bij mij werkt. Ik ben dol blij dat ik deze diëtiste heb gevonden. Mijn  dieet nu is veel makkelijker vol te houden en het gaat uitstekend. Een pluimpje voor diëtist Samira!

G.A. uit Amsterdam


Ervaring 4 : dietist van Zeytoon optimaliseert uw voedingstoestand – Jan 2013

Ondanks dat ik een gezond gewicht had (73.6 kg bij een lengte van 1.80 m) besloot ik in november 2011 toch om een diëtiste te raadplegen. De reden hiervan was dat ik nogal schommelde met mijn gewicht en niet goed begreep waar dat aan lag. Ik wilde heel graag wat meer weten over gezonde voeding en twijfelde aan de volwaardigheid van mijn eigen eetpatroon. Daarnaast wilde ik ook graag een paar kilo lichter worden. Niet omdat het voor mijn gezondheid direct noodzakelijk was maar omdat ik wist dat ik me dan prettiger zou voelen. Toen ik voor het eerst bij Samira kwam had ik meteen een goed gevoel bij haar. Ze luisterde echt naar mij en gaf me persoonlijk advies. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en ben ik nog steeds heel erg blij dat ik de stap heb gezet om naar een diëtiste te gaan. Ik weet nu veel meer over voeding en mijn gewicht is afgenomen. Ik weeg nu 64.1 kg en voel me hier heel goed bij. Omdat ik mijn gewicht en lichaamssamenstelling (zoals het vetpercentage) in de gaten wil houden, ga ik nog steeds ongeveer eens in de twee maanden naar Samira. Dit bevalt mij prima zo. Samira heeft mij geholpen om mijn eetgewoonten te veranderen en te werken aan mijn gewicht en gezondheid. Ik zou dan ook iedereen die vragen heeft over gezonde voeding, een gezonde leefstijl of een gezond gewicht willen adviseren om naar een diëtiste te gaan.

Ymkje uit Almere


Ervaring 3:  dietist Samira begeleidt (top)sporters/ vegetarisch eetpatroon –  Jan 2013

Als intensief sporter, die vegetarisch at, waren de adviezen van Samira heel behulpzaam en hielp zij mij om snel duidelijk betere sportprestaties neer te zetten. Ik ben haar heel dankbaar voor haar praktische adviezen.

Ad Warmerdam uit Almere


Ervaring 2:  Gezondheidscursussen van dietist Samira – Nov 2012

Afgelopen voorjaar heb ik de cursus ‘ zwem je slank” via diëtistenpraktijk Nutropia (Zeytoon) gevolgd.

Ik kan zeker stellen dat ik slanker geworden ben, maar nog belangrijker; ik ben gezonder gaan eten en leven.

In plaats van een dieet volgen, heb ik op advies van de diëtiste mijn eet gewoontes aangepast.

Dit gebeurde nadat we eerst in groepsverband en later op individuele basis uitleg en adviezen hebben gekregen over wat, hoe en wanneer je het beste kunt eten.

Voor mij was dit wel een openbaring, aangezien ik altijd het idee had redelijk goed bezig te zijn, terwijl dit toch niet helemaal het geval bleek.

Daarnaast was het zwemmen in eerste instantie wel een uitdaging aangezien ik niet veel conditie en uithoudingsvermogen had.

Inmiddels is dat wel anders: door beter te eten en het zwemmen ben ik kilo’s kwijt geraakt, terwijl ik wel meer spieropbouw heb ontwikkelt (beter figuur), heb ik veel meer energie en uithoudingsvermogen en heb ik een meer positieve instelling, zodat mogelijke tegenslagen mij niet snel uit het veld slaan.

Dus voor iedereen die niet alleen eenmalig kilo’s wil kwijt raken maar blijvend resultaat wil lijkt mij deze aanpak een aanrader.

Voor mij persoonlijk was deze cursus in ieder geval een positieve ervaring die nog steeds doorwerkt in mijn dagelijkse leven : in mijn algemene gezondheid, uiterlijk, gewicht en humeur!

Rebecca Buunen  uit Almere


Ervaring 1: dietist Samira is bekend met Surinaamse eetcultuur –    Mei 2012

Samira is een diëtiste die op een prettige manier echt alles uit de kast trekt om jouw te helpen jouw einddoel te bereiken, zonder daarbij voorbij te schieten aan jouw eigen voorkeur / smaak qua eten. Ik ben dol op Surinaamse gerechten en heb met behulp van Samira, mijn weg gevonden om nog steeds smakelijk te eten en tevens minder calorieën naar binnen te krijgen. Zij luistert goed en geeft op alles een welgemeend advies. Voor een ieder die begeleiding wilt bij het afvallen en daarbij tevens gerechten uit een niet- Nederlandse keuken prefereert, raad ik Samira aan ! Succes, A.M. uit Almere